marcsella update

Kezdem megtalálni önmagam ebben a blogban, így gondoltam összefoglalom a megfogalmazódott céljaimat, terveimet, valamint eddigi tapasztalataimat.


Két fő csapásiránya van jelen oldalnak, egyrészt megosztani eddig megszerzett ismereteimet az egészséges, fitt életmódról, élményeimet, recepteket, kiegészítve saját megpróbáltatásaimmal a kitűzött sportcéljaim elérése érdekében, másrészt szeretnélek megszólítani, motiválni, segíteni, találkozni veled, beszélgetni.

Az első soraim netbe vésése hamar nem várt fordulatokat hoztak, a "kihívás: hit" című írásomat hihetetlen nagy érdeklődés övezte, és mai napig az egyik legkedveltebb szösszenetek közt ékeskedik mondanivalójával. Több megható és számomra értékes visszajelzést kaptam, ami őszintén meglepett, zavarba hozott.

Figyelve a statisztikámat, érdeklődnek az emberek, azonban ennek nem igen ad hangot senki. Készítettem facebook oldalt, amellyel interaktívvá kívántam tenni ”marcsella”-t. Sejtettem, hogy a mozgósítás nehéz feladat lesz, de bízom benne, ha ezen soraimmal megfogalmazom céljaimat, ötleteimet, talán szívesebben csatlakozik hozzám bárki egy-egy gondolattal, visszajelzéssel, kritikával, hajlandósággal valami közös tettre.

A bejegyzésekhez nincs szükség regisztrációra, akár névtelenül hozzászólhat bárki, a diskurzusra alkalmas a facebook is.

A blog felületét kiegészítettem, melynek köszönhetően tovább lehet kalandozni olyan felületekre, amelyek jómagamat inspiráló személyekhez kötődnek, illetve olyan tevékenységet folytatnak, mellyel szimpatizálok. Közülük külön szeretnék köszönetet mondani spinner-blogger Zsoltnak és Dolnay Brigittának (Paksi Sport), akik hozzásegítettek az egyre gyarapodó olvasottságomhoz, illetve bíztató szavaikkal növekvő önbizalmamhoz és hitemhez is. Továbbá hálás vagyok Bálintnak, akivel ugyan néhány napja dolgozom együtt sport céljaim elérése érdekében, de lelkiismeretes, alapos és segítőkész munkájának köszönhetően hatékony edzésekkel tanulom az adrenalin-vezérelt őrült endorfin-föccs termeléssel járó tréningekkel szembeni tudatos sportolást. 
Az eddigi stratégiámat megtartva, azonban azt kiegészítve szeretnélek tehát Titeket mozgósítani: 
  • meg akarlak hívni egy kellemes közös piknikre közös tornával kiegészítve,
  • meg akarlak hívni egy közös sporteseményre, bringázzuk körbe együtt a Velencei-tavat, menjünk együtt futni, focizni, kosarazni, tollasozni…,
  • meg akarom fogni a kezed, és segíteni akarlak első lépéseidben az új életmódod felé, segíteni akarok leküzdeni gátlásaidat, hogy önbizalommal és kellő hittel vágj neki az útnak,
  • süssünk együtt süteményeket, beszélgessünk, figyeljünk egymásra,
  • szervezzünk együtt programokat, álmodjunk akár nagyokat.
Duzzad bennem az energia, rengeteg terv feszíti szét fejem, amelyek megvalósításra várnak nem csak magamért, érted is.

Alapvetően gondolom, hogy az emberek többsége haszontalanul töltik hétköznapjaikat, elszaladnak a napok mellettük, ők fáradtságra, elfoglaltságra hivatkozva, vagy igénytelenek értékes idejükre. Nem csak másokra nem figyelnek, magukra sem.

Emellett számos olyan ember is akad, akiknek lenne igényük igényesen élni, azonban egyéb tényezők akadályozzák ebben, melyek szerintem leginkább a szorongás és elmagányosodás.

Nem akarok okoskodni, beleszólni mások életébe, ítélkezni, jótékonykodni, magamat mutogatni és erőszakolni az emberek orra alá, csak Én is szeretném az időmet hasznosan eltölteni. Lassan 30 év telt el az életemből, végre öntudatra ébredtem, rendelkezni akarok és tudok az életem felett, irányítani fogom és boldog leszek. A felismerést és motivációt ehhez egy a haldoklók utolsó gondolatait összefoglaló írás adta: 5 hiba, amit a haldoklók leginkább megbántak

Tegyünk együtt! Szólj hozzám!

Nincsenek megjegyzések: